Opastetut kierrokset ja retket Oulun Päivillä 2023

Oulun seudun oppaat ry järjestää maksuttomia opastuksia Oulun Päivillä 1.-3.9.2023 yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Kierroksille ilmoittaudutaan etukäteen täältä.

Opastettu bussikierros suuntautuu Oulun uusille asuinalueille muun muassa Hiukkavaaraan, Pateniemen rantaan ja Toppilaan. Hupisaarilla järjestetään lapsiperheille suunnattu opastuskierros ”Kakaroiden kintereillä Hupisaarten seutuvilla”. Retki Koitelin koskille toteutetaan kaksikielisenä suomeksi ja englanniksi. Retkelle voi ottaa mukaan omat eväät, ja myös Tunnelmatuvan kahvila on Koitelissa auki. Hautausmaalla järjestetään esteetön opastuskierros.

Kierrosten kuvaukset, aikataulut ja lähtöpaikat:

1.9. klo 17-19 Suomenkielinen bussikierros Oulun uusille alueille. Lähde mukaan tutustumaan Oulun uusiin alueisiin! Kierroksella käydään ainakin Hiukkavaarassa, Pateniemenrannassa ja Toppilassa. Näet, kuinka kaupunki laajenee ja kehittyy eri ilmansuuntiin. Tuleva asuntomessualuekin on matkan varrella. Lähtöpaikka: Kaarlenväylä, ryhmäkoko max 63 hlöä.

2.9. klo 10-11:30 Kakaroiden kintereillä Hupisaarten seutuvilla. Lähe lasten kaa puolentoista tunnin prumenaatille Hupisaarille. Kateltais ölövinä yhessä, mitä jännää matkalta löytyy. Välillä voitas vähä leikkiäkin, niinku ennen vanhaan ruukattiin tehä. Lähtöpaikka: Taidemuseon parkkipaikka, ryhmäkoko max. 20 hlöä

2.9. klo 13-16 Kaksikielinen retki Koiteliin/A Finnish-English bus tour to Koiteli rapids. Bussimatkan aikana kuulet tarinoita Oulun historiasta: tervanviennistä, laivanrakennuksesta, kalastuksesta ja liikennöinnistä vesillä. Perillä tutustutaan Koitelin alueen historiaan ja kehitykseen retkeilyalueeksi. Matkalle voit ottaa mukaan omat eväät ja vaikka paistaa tulipaikoilla makkaraa. Lisäksi Tunnelmatuvan kahvila on auki, joten sieltä voit ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä syötävää. Paluumatkalla opas kertoo nykypäivän Oulusta. Lähtöpaikka: Kaarlenväylä, ryhmäkoko max. 63 hlö.

During the bus tour you will hear stories about the history of Oulu: pine wood tar export, ship building, fishing and traffic on the waterways. In Koiteli you will be introduced to the history of the island and its development into an area for free time activities. You can take along picnic food, even sausages to grill on the campfires. The café Tunnelmatupa is open, so you can buy coffee, beverages and snacks. On the way back the guide will tell you about modern Oulu. Starting point: Kaarlenväylä, group size max. 63 persons.

3.9. klo 13-14.30 Esteetön hautausmaakierros. Oulun seudun oppaat järjestää ensimmäisen kerran esteettömän kävelykierroksen Oulun hautausmaalla. Kierroksella kuljetaan pääväyliä pitkin, joten liikuntaesteisetkin voivat osallistua. Matkan varrella tutustutaan eri alojen, mm. kulttuurin ja elinkeinoelämän, henkilöiden elämäntarinoihin. Lähtöpaikka: Puistopuutarhurin talo, Kajaanintie 1, ryhmäkoko max 35 hlöä