Kiertoajelut Oulussa

TOTTA JA TARINAA OULUSTA

(1-2 tunnin kiertoajelu Oulussa)

Osaava Oulun kaupunki perustettiin vuonna 1605. Ennen tehtiin töitä ja hoidettiin bisneksiä koko maailman kanssa eikä tahti ota hiipuakseen. Sitten käytiin Oulun koulua ja niin käydään vieläkin. Välipäivinä nautittiin vapaa-ajasta ja niin siitä nautitaan edelleenkin. Oulun tuiki erilaiset imagot puhuttavat ulkomaita myöten, joten niihin pitää tutustua. Lähde siis kiertoajelulle kuulemaan oikeaa tietoa Oulusta. Infoähkyn välttämiseksi mukaan mahtuu mukavia tarinoita oululaisesta elämästä, oululaisesta mielenlaadusta sekä oululaisesta maailmanvalloituksesta ennen ja nyt, tulevaisuutta unohtamatta.

OULUSTA ETELÄÄN

(3 tunnin kiertoajelu Oulussa ja Kempeleessä)

Matkalla Oulusta etelään ihmettelemme, miten Oulun kaupunki ja Kempeleen kunta kasvavat kilpaa. Kempele tarjoaa monenmoisia palveluyritystä saman katon alla ja kaksi komeaa kirkkoa saman mäen päällä. Suomen toiseksi vilkkaimman lentoaseman kupeessa Oulunsalossa värkätään maailmankuuluja IT-sovelluksia ja Kempeleenlahdella suojellaan ainutkertaista maankohoamisrantaa.

OULUSTA POHJOISEEN

(3 tunnin kiertoajelu Oulussa ja Haukiputaalla)

Matkalla Oulusta pohjoiseen pohdimme, että on sitä ennenkin osattu. Pateniemessä oli niin mahtava laivavarvi, että siellä veistettiin sotalaiva itselleen Venäjän keisarille. Sitten sahattiin puuta onkasahalla, seelattiin maailman merillä ja saikattiin välipäivinä puttaalaisten kanssa. Nyt Haukiputaan kanssa aletaan, sillä siellä voi vaikka hypätä mäkeä, pelata liitokiekkogolfia ja nauttia teatterista. Haukiputaan kuvakirkko mykistää Mikael Toppeliuksen maalauksilla ja Kiiminkijoki lumoaa vapaana virtaavilla kuohuillaan.